sunnuntai 23. elokuuta 2015

Mitä meillä syödään?

Mitä meillä syödään? Mistä ruoka tulee kauppaan ? Mitä ruoka oikein on?

Näitä asioita mietimme perheen Navan kanssa ollessamme mustikassa.
Haluamme opettaa lapsillemme mistä ruoka tulee, ja mitä meillä syödään ja miksi.
Eilen aamupalapöydässä Napa innoissaan kertoi koko perheelle, että maito tulee lehmistä, sitten tulee iso maitoauto ja maito pakataan. Lopuksi ne viedään rekalla kauppaan.
Siitä sain idean, että  lähdetään torille ostoksille.
Laukontorilta matkaamme tarttui ihanan tuoreita porkkanoita, kaaleja, sieniä ja herneitä.

 
Viimeaikoina olen hurahtanut ruoan uudelleen käyttöön, sillä haluan minimoida meillä pois heitettävän ruoan määrää. (Jossain kohti huomasin, että meillä menee aivan liikaa ruokaa roskiin.)
Joten ruuaksemme valitsin, täytetyt perunat.
 
-Täytetyt perunat-
 
Täytetyt perunat ovat minun kesän suosikkiruokani, sillä niistä saa tehtyä helposti reseptiä muuttamalla erimakuisia.
Täytetyt perunat voi tehdä nopeasti eilispäivän ruoasta ylijääneistä perunoista, tai käyttämällä esimerkiksi uuniperunoiksi tarkoitettuja perunalajikkeita. Itse kuitenkin halusin käyttää uuttaperunaa, sillä se on kesän suosikkini!
 
Meidän täytetyt perunat:
 
-  6-10 perunaa, koon ja syöjien mukaan
- Tuorejuustoa, kuten kanttarelli
- Kinkkusuikaleita
- Kanttarellejä, pieneksi silpottuna.
 
Pesä ja keitä perunat, perunoiden ei tarvitse tulla aivan kypsiksi.
Laita uuni lämpenemään n. 225 asteeseen.
Sekoita tuorejuusto, kinkkusuikaleet ja kanttarellit. ( Täytteet voit valita aivan oman mielen mukaan. Voit esimerkiksi jättää kinkun pois, lisätä yrttejä tai mikäli sienet eivät ole sinun mieleesi jättää ne pois. Esimerkiksi lohi on todella hyvä täyte.)
Tee foljosta pieniä neliötä, laita peruna neliön keskelle ja halkaise kahtia. Laita täytettä lusikalla 2- rkl perunan sisälle. Lopuksi taittele foliosta pieni nyytti ja paista noin 10-15 minuuttia, paistoaika saattaa isommissa perunoissa olla hieman pidempi.
Perunoiden kera sopii mainiosti keitetyt kasvikset tai raikas salaatti.
 

 
 
Kirjoittanut ja kokkaillut perheen äiti
 
-

2 kommenttia:

  1. Tätä reseptiä pitää kokeilla ja pitäisi itse myös hyödyntää enempi tähteitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :) Ruuan monipuolinen hyödyntäminen on kyllä mukavaa, taloudellista ja luontoystävällistä.

      Poista

Napamassut kiittävät ja kumartavat kommenteista !